the art of living logo

Η Tέχνη της Zωής είναι ένα μονοπάτι προσωπικής εξέλιξης. Είμαστε συν-δημιουργοί της πραγματικότητάς μας και η ζωή μας παίρνει τη μορφή που εμείς της δίνουμε.

Μαζί δημιουργούμε τη ζωή των ονείρων μας, αποτυπωμένη με σχήματα και χρώματα, ήχους και μουσικές, χορευτικά βήματα και αναπνοές, ανασύροντας την εσωτερική αλήθεια που οδηγεί στην χαρά και τη δημιουργία. Μαζί εστιάζουμε τον φακό μας στην ομορφιά της ζωής, της δικής σας ζωής και θυμόμαστε από την αρχή την αρχαιότερη τέχνη, την τέχνη της ζωής.

Ακολουθήστε μας:

Δευτέρα – Σάββατο 09.00 – 22.00

Scroll to Discover
back to top

«Τα πάντα ρει» έχει πει ο Ηράκλειτος και άλλες φορές, αυτό φαντάζει ελκυστικό και ζητούμενο, άλλες πάλι, η (εν)αλλαγή ξεβολεύει και τρομάζει.  Όποια κι αν είναι η πρόθεση, η ταχύτητα με την οποία συντελούνται οι αλλαγές μέσα μας και γύρω μας, είναι εντυπωσιακή, γι’ αυτό η προσαρμογή και η εξέλιξη, σε όσους τις εξασφαλίσουν, επιφέρουν διάκριση και επιτυχία. Σε αυτό ακριβώς το σημείο ο Ηράκλειτος συναντά το coaching.

Τι είναι όμως το coaching;

Πρόκειται για μία σύντομη χρονικά διαδικασία προσωπικής κινητοποίησης της θετικής δράσης, με στόχο την επίτευξη αλλαγών και εξελίξεων, οι οποίες προκύπτουν μέσα από μία οργανωμένη στρατηγική ενδυνάμωσης του δυναμικού σε συνεργασία με τον coach, ο οποίος αναλαμβάνει τον ρόλο του διευκολυντή, εστιάζοντας στο παρόν και στοχεύοντας στο μέλλον.

Το ιδιαίτερο με το coaching είναι ότι δεν εστιάζει στο πρόβλημα αλλά στην λύση, δεν καταπιάνεται με τις αδυναμίες αλλά αναδεικνύει τις υπεροχές και τα δυνατά σημεία, προκειμένου να εντοπιστεί και να επιτευχθεί ο στόχος, κατόπιν συμφωνίας, με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Το Life Coaching συμβάλει για να κάνει τη ζωή μας πιο ευχάριστη και αποδοτική γιατί αναλαμβάνει να καλύπτει το κενό μεταξύ των στόχων και της επίτευξης τους!

Μας φέρνει σε επαφή με τις αξίες και τις επιθυμίες μας και μας οδηγεί μέσα από την ισορροπία στην ευτυχία. Το Life Coaching, αφορά στο «όλον» της ζωής, άρα λειτουργεί ολιστικά, λαμβάνοντας υπ’ όψη όλες τις εμπλεκόμενες περιοχές της ζωής σας, με σκοπό την κατάκτηση ή αποκατάσταση της συνολικής ισορροπίας – ευεξίας.

Και όλα αυτά προκύπτουν μέσα από την γόνιμη σχέση, που αναπτύσσει coach με τον coachee, μια σχέση εμπιστοσύνης και εχεμύθειας, η οποία λειτουργεί ενισχυτικά και εξελικτικά.

Το coaching γεννιέται τη δεκαετία του ’80 και έχει τις ρίζες του στον αθλητισμό και την Αμερικανική Ήπειρο, ενώ σε βασικά του σημεία εμπλουτίζεται με πολύτιμα στοιχεία από την Θετική Ψυχολογία, την Συμβουλευτική και τις Νευροεπιστήμες. Σύντομα γίνεται το αγαπημένο «εργαλείο» των τμημάτων Εκπαίδευσης πολλών εταιριών, ανά τον κόσμο, ενώ «κρύβεται» πίσω από την πορεία πολλών επιτυχημένων.

Το συναρπαστικό με το coaching είναι ότι είναι ευέλικτο – δεν χρειάζεται σενάριο, το θέμα προκύπτει αβίαστα μέσα από την διάδραση του coach με τον coachee και προσιτό σε όλους μέσα από μία σύντομη σειρά συνεδριών, οι οποίες στην σύγχρονη μορφή τους, δεν γνωρίζουν σύνορα, καθώς εκτός από την άμεση επαφή, μπορούν επίσης να διεξαχθούν μέσω υπολογιστή!