the art of living logo

Η Tέχνη της Zωής είναι ένα μονοπάτι προσωπικής εξέλιξης. Είμαστε συν-δημιουργοί της πραγματικότητάς μας και η ζωή μας παίρνει τη μορφή που εμείς της δίνουμε.

Μαζί δημιουργούμε τη ζωή των ονείρων μας, αποτυπωμένη με σχήματα και χρώματα, ήχους και μουσικές, χορευτικά βήματα και αναπνοές, ανασύροντας την εσωτερική αλήθεια που οδηγεί στην χαρά και τη δημιουργία. Μαζί εστιάζουμε τον φακό μας στην ομορφιά της ζωής, της δικής σας ζωής και θυμόμαστε από την αρχή την αρχαιότερη τέχνη, την τέχνη της ζωής.

Ακολουθήστε μας:

Δευτέρα – Σάββατο 09.00 – 22.00

Scroll to Discover
back to top

«Αυτός που γνωρίζει τους άλλους είναι σοφός, αυτός που γνωρίζει τον εαυτό του είναι φωτισμένος»
Lao Tzu

Το 4D Coaching και το «Μονοπάτι του Ονειρευτή» είναι ένας τόπος συνάντησης με τον εαυτό σου. Είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας και ενδοσκόπησης παρέα με έναν «δάσκαλο-μέντορα» που μέσα από μια σχέση εμπιστοσύνης και αγάπης σε οδηγεί σε μια ουσιαστική αναζήτηση των ονείρων σου, του σκοπού της ζωής σου, τη συνειδητοποίηση ότι η ζωή είναι πάντα εδώ και τώρα, την απομάκρυνση από τις πεποιθήσεις που σε εγκλωβίζουν και την υιοθέτηση πεποιθήσεων που σε οδηγούν στην αυθεντική ζωή που πάντα ονειρευόσουν. Ένα ταξίδι που σε οδηγεί στη χαρά και στην εκπλήρωση των ονείρων σου.

Όταν γεννιόμαστε, αρχίζουμε να ανακαλύπτουμε τον κόσμο με τις αισθήσεις μας. Βασιζόμαστε σε αυτές για να διακρίνουμε το φωτεινό από το σκοτεινό, το ζεστό από το κρύο. Οι αισθήσεις μας γεννούν συναισθήματα ευχαρίστησης, ικανοποίησης, χαράς, δυσαρέσκειας, λύπης, πόνου. Μέσα από τις αισθήσεις παίρνουμε τα πρώτα μας μαθήματα εξερευνώντας τον κόσμο.

Στην παιδική ηλικία, είμαστε σα σφουγγάρια και αποδεχόμαστε χωρίς κριτική αυτά που μαθαίνουμε από τους γονείς, το σχολείο, το περιβάλλον, την κοινωνία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τη μουσική, τη θρησκεία. Έτσι αρχίζουμε να δημιουργούμε πεποιθήσεις που μας συντροφεύουν στη ζωή μας και πλάθουν τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις συμπεριφορές μας.  Είτε τις αναγνωρίζουμε είτε όχι, μας καθοδηγούν στον τρόπο που αναγνωρίζουμε τον κόσμο και ενεργούμε. Στον τρόπο που λειτουργούμε και συμπεριφερόμαστε. Στα όρια που βάζουμε στον εαυτό μας και μας εμποδίζουν από την εκπλήρωση των ονείρων μας. Από την ελευθερία μας να ζήσουμε ή όχι μια αυθεντική ζωή σύμφωνα με τις βαθύτερες επιθυμίες μας.

Έτσι καταλήγουμε να γινόμαστε οι πεποιθήσεις μας. Οι πεποιθήσεις αυτές είναι τα φίλτρα με τα οποία αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα και τη βιώνουμε. Πιστεύουμε ότι οι πεποιθήσεις μας αντανακλούν την πραγματικότητα και είναι αληθινές.

Οι πεποιθήσεις μας γίνονται μια εσωτερική φωνή μέσα μας που αντιστέκεται στην αλλαγή, προκαλούν κριτική και αρνητικές σκέψεις, μας κρατάνε κολλημένους σε παλιά μοτίβα και τρόπους σκέψεις και σαμποτάρουν όλες μας τις προσπάθειες να βιώσουμε μια ικανοποιητική και γεμάτη ζωή.

«Οι πεποιθήσεις είναι μεγαλύτεροι αντίπαλοι της αλήθειας από τα ψέματα» – Νίτσε

Τι θα γινόταν όμως αν τις γνωρίζαμε και τις ελέγχαμε;

Θα είμασταν πιο συνειδητοί και θα τις αξιοποιούσαμε για το καλό μας. Θα μπορούσαμε να αναγνωρίσουμε αν μας προχωράνε ή μας κρατάνε δέσμιους σε έναν περιορισμό και μια ανελευθερία.

Μέσα από το 4D Dream Coaching, το σημαντικότερο που έμαθα είναι να αναγνωρίζω αυτές τις πεποιθήσεις, να αντιλαμβάνομαι πώς οριοθετούν τη ζωή μου και με τα κατάλληλα εργαλεία να τις αντικαθιστώ με πεποιθήσεις που με απελευθερώνουν και με εξελίσσουν.

Έμαθα να αξιοποιώ τις θετικές εντυπώσεις και να μεταμορφώνω τις σκέψεις μου και τα συναισθήματά μου.

Υιοθετώντας μια αλλαγή της οπτικής των πραγμάτων γύρω μου, έμαθα να παρατηρώ τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις πράξεις μου, να παρατηρώ τον κόσμο γύρω μου, τους ανθρώπους και τις σχέσεις μου  μέσα από μια διαφορετική αλήθεια.

Έμαθα να ζω με ευγνωμοσύνη για όλα τα δώρα που έχω στη ζωή μου και να τα απολαμβάνω. Να χαίρομαι τους ανθρώπους που έχω γύρω μου, επιλέγοντας αυτούς που συμβάλλουν στη γαλήνη και την εξέλιξή μου.

Να απολαμβάνω τη σχέση με τον εαυτό μου, να μαθαίνω νέα πράγματα, να εξελίσσομαι και να προσφέρω.

Αντιμετώπισα τους φόβους και τα εμπόδιά μου στο να απολαμβάνω τη ζωή που επιθυμώ. Είδα ότι τα όνειρά μου πραγματοποιούνται και συνεχώς κάνω νέα όνειρα. Έμαθα να είμαι αυθεντική, να τολμάω και να αφήνομαι στη ζωή με εμπιστοσύνη. Συνειδητοποίησα ότι πολλές φορές που ονειρεύτηκα και αφέθηκα με εμπιστοσύνη, το σύμπαν με άκουσε και πραγματοποίησε την ευχή μου.

Έμαθα να ζω και να απολαμβάνω τη στιγμή, να αντιλαμβάνομαι ότι η ζωή είναι εδώ και τώρα.

Να ανοίγω την καρδιά μου, να χαμογελάω, να χορεύω, να απολαμβάνω τις γεύσεις, τις μυρωδιές, τους ήχους της κάθε στιγμής!

Να αντιλαμβάνομαι τα ταλέντα και τις απεριόριστες δυνατότητες μου, να βουτάω με έμπνευση και χαρά σε νέες πραγματικότητες. Να υποδέχομαι το καινούργιο με ενέργεια και ενθουσιασμό, να δημιουργώ και να εξελίσσομαι.

Να αξιοποιώ τη δημιουργικότητά μου σε ό,τι κι αν κάνω. Και ό,τι κάνω να το κάνω συνειδητά και με αγάπη.

Να προσφέρω με χαρά στους άλλους, να συγχωρώ, να αναλαμβάνω την ευθύνη μου και να απελευθερώνομαι από τα τραύματα του παρελθόντος.

Να εκτιμώ και να αντιλαμβάνομαι τα εμπόδια που συνάντησα στη ζωή μου και πώς αυτά με οδήγησαν σε έναν καλύτερο δρόμο, σε μια νέα προοπτική.

Να έρθω σε επαφή με το παιδί μέσα μου, να το ρωτήσω ποια είναι τα όνειρά του, τι το κάνει χαρούμενο. Τι τρέλες θέλει να κάνει, τι σκανταλιές. Να το αγαπήσω, να το ακούσω και να πορευτούμε μαζί στη ζωή που πάντα ονειρευόμασταν.

Τελικά, η γνώση του εαυτού μας είναι η πιο σημαντική γνώση που οφείλουμε να κατακτήσουμε στη διάρκεια της ύπαρξής μας. Υπεύθυνοι για τη ζωή μας είμαστε μόνο εμείς. Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε, τόσο πιο σύντομα θα πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.

«Η ευτυχία απάνω στη γης, είναι κομμένη στο μπόι του ανθρώπου. Δεν είναι σπάνιο πουλί, να το κυνηγούμε πότε στον ουρανό, πότε στο μυαλό μας. Η ευτυχία είναι ένα κατοικίδιο πουλί στην αυλή μας»
Νίκος Καζαντζάκης