the art of living logo

Η Tέχνη της Zωής είναι ένα μονοπάτι προσωπικής εξέλιξης. Είμαστε συν-δημιουργοί της πραγματικότητάς μας και η ζωή μας παίρνει τη μορφή που εμείς της δίνουμε.

Μαζί δημιουργούμε τη ζωή των ονείρων μας, αποτυπωμένη με σχήματα και χρώματα, ήχους και μουσικές, χορευτικά βήματα και αναπνοές, ανασύροντας την εσωτερική αλήθεια που οδηγεί στην χαρά και τη δημιουργία. Μαζί εστιάζουμε τον φακό μας στην ομορφιά της ζωής, της δικής σας ζωής και θυμόμαστε από την αρχή την αρχαιότερη τέχνη, την τέχνη της ζωής.

Ακολουθήστε μας:

Δευτέρα – Σάββατο 09.00 – 22.00

Scroll to Discover
back to top

«Ό,τι θες μπορείς να το πραγματοποιήσεις,
αν το ονειρευτείς με πάθος,
αν αγωνιστείς για αυτό με πάθος,
αν το δημιουργήσεις με δύναμη!»
Goethe

«Εάν μπορείς να ονειρευτείς, μπορείς και να το κάνεις»  Walt Disney)

Ένα παιδί ονειρεύεται, φαντάζεται, ονειροπολεί, καταστρώνει σχέδια! Πιστεύει ότι μπορεί να πετύχει ό,τι ονειρεύεται.

Τα όνειρα είναι αυτά που μας κρατάνε ζωντανούς. Που μας κάνουν να θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι, μας εξελίσσουν και μας οδηγούν σε μια αυθεντική ζωή.

Όταν ένα όνειρο γίνει πραγματικότητα, θα πιάσεις τον εαυτό σου να χαμογελά συνεχώς. Θα είναι τέτοια η χαρά σου, που θα θέλεις να τη μοιραστείς με όλους. Το ταξίδι όμως δε σταματάει εκεί. Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε, βρίσκουμε νέα όνειρα και διατηρούμε την καλύτερη σχέση μαζί τους και τελικά την καλύτερη σχέση με τον εαυτό μας.

Τα όνειρα πραγματοποιούνται όταν τα πιστέψουμε, τα οραματιστούμε, δράσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Τότε έχουν την δύναμη να ανθίσουν.

Πώς όμως προσελκύουμε τα όνειρά μας;

Για να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα, δεσμευόμαστε σ΄ αυτή τη φιλοσοφία και τον τρόπο ζωής και ακολουθούμε δράσεις που μας τα φέρνουν κοντά.

Ποιες είναι αυτές οι δράσεις;

 1. Δίνουμε στον εαυτό μας την άδεια να ονειρεύεται.

Ο μόνος που μας εμποδίζει να επιτύχουμε τα μεγαλύτερα όνειρά μας είμαστε εμείς οι ίδιοι. Το μυστικό για την επίτευξη των μεγαλύτερων ονείρων μας είναι να δώσουμε στον εαυτό μας την άδεια να ονειρευτεί, να φανταστεί και να πράξει προς την κατεύθυνση των ονείρων του. Πιστεύουμε στον εαυτό μας και στις δυνατότητές του.

 1. Οραματιζόμαστε τα όνειρά μας

Είναι σημαντικό να οραματιστούμε τα μεγαλύτερα όνειρά μας, γιατί αυτή η πρακτική θα μας οδηγήσει στο να δημιουργήσουμε μια ξεκάθαρη δόνηση προς το σύμπαν του τι ακριβώς επιθυμούμε.

Επίσης, η οπτικοποίηση των ονείρων μας πυροδοτεί τη δημιουργικότητά μας, μας επιτρέπει να είμαστε θετικοί και να έχουμε έμπνευση.

Έτσι οραματιζόμαστε ότι ζούμε την πραγματικότητα του ονείρου μας, νιώθουμε τη χαρά που μας φέρνει και συντονιζόμαστε στη δόνησή του.

 1. Κάνουμε δράσεις προς την κατεύθυνση του ονείρου μας

Εμπνεόμαστε από τις ιδέες μας για να ορίσουμε τους στόχους μας και ενεργοποιούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση.

Κάνουμε δράσεις που φέρνουν το όνειρό μας πιο κοντά.

Έτσι αν το όνειρό σου είναι να πας ένα μεγάλο ταξίδι, κάνεις δράσεις σαν αυτό να συμβαίνει. Βρίσκεις τα εισιτήρια, προσκαλείς τους φίλους σου, μαθαίνεις όσα περισσότερα μπορείς για τον προορισμό σου, βρίσκεις τις διαδρομές που θέλεις να κάνεις, βλέπεις εικόνες, ταινίες, ντοκιμαντέρ, μαθαίνεις τη γλώσσα της χώρας που θέλεις να πας.

 1. Δείχνουμε ευγνωμοσύνη για ό,τι έχουμε στη ζωή μας

Είναι σπουδαίο να νιώθουμε και να εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας, να εκτιμάμε όλα τα καλά που βρίσκονται γύρω μας και να τα θεωρούμε ως ένα μεγάλο δώρο. Οι άνθρωποι που αισθάνονται πραγματικά ευγνωμοσύνη είναι αυτοί που επιλέγουν να δουν τα θετικά που τους συμβαίνουν, όσα κι αν είναι αυτά, λίγα ή πολλά. Εκείνοι που εκτιμούν όσα τους δίνει η ζωή, όσα πετυχαίνουν, όσα βιώνουν, όσα δημιουργούν. Νιώθουν ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους που έχουν κοντά τους, για τις εμπειρίες που έχουν ζήσει, για τα μαθήματα που έχουν μάθει. Η  ευγνωμοσύνη είναι φιλοσοφία ζωής.

Η ευγνωμοσύνη μας κάνει να νιώθουμε χαρά και ικανοποίηση για τη ζωή. Το αίσθημα της ευγνωμοσύνης αυξάνει την αισιοδοξία μας, την ευχαρίστηση, τον ενθουσιασμό και προκαλεί πολλά άλλα θετικά συναισθήματα.

 1. Απελευθερωνόμαστε από τους φόβους μας, αλλάζοντας τις περιοριστικές μας πεποιθήσειςΟ Μαχάτμα Γκάντι είπε:

«Διατηρήστε Θετικές Πεποιθήσεις, επειδή…

οι Πεποιθήσεις σας γίνονται Σκέψεις σας

οι Σκέψεις σας γίνονται Λόγια σας

τα Λόγια σας γίνονται Πράξεις σας

οι Πράξεις σας γίνονται Συνήθειές σας

οι Συνήθειές σας γίνονται Αξίες σας

οι Αξίες σας γίνονται Πεπρωμένο σας.»

Οι πεποιθήσεις που έχουμε δημιουργήσει από την παιδική μας ηλικία ή και κατά τη διάρκεια της ζωής μας γίνονται πολλές φορές εμπόδιο στην πραγματοποίηση των ονείρων μας. Έτσι χρειάζεται να μπούμε σε μια διαδικασία αλλαγής και απελευθέρωσης από αυτές, ανοίγοντας δρόμο σε θετικές πεποιθήσεις που λειτουργούν ως έναυσμα και μας δίνουν αυτοπεποίθηση και ελευθερία. Έτσι βλέπουμε τις προκλήσεις ως ευκαιρίες, δοκιμάζουμε νέες δραστηριότητες, αγαπάμε τον εαυτό μας, διεκδικούμε αυτό που θέλουμε και τελικά ζούμε τη ζωή που επιθυμούμε.

 1. Δοκιμάζουμε κάτι καινούργιο!

Κάθε νέος δρόμος οδηγεί σε μια νέα πραγματικότητα!
Κάθε φορά που δοκιμάζουμε κάτι καινούργιο, ανοίγει μια νέα πραγματικότητα μπροστά μας, ένας νέος κόσμος. Δοκιμάζουμε νέες διαδρομές και ανακαλύπτουμε νέα ταλέντα, νέες δυνατότητες, ανακαλύπτουμε τον απεριόριστο κόσμο των δυνατοτήτων μας.

Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για να δοκιμάσεις νέα πράγματα στη ζωή σου. Η δοκιμή κάτι καινούργιου δεν σημαίνει ότι πρέπει να διακινδυνεύσεις τη ζωή σου και να φτάσεις στα άκρα. Η δοκιμή νέων πραγμάτων σημαίνει ότι θα ζήσεις απλά κάτι διαφορετικό.

Είναι πάντα εύκολο να ακολουθείς την καθημερινή σου ρουτίνα. Είναι όμως τόσο σημαντικό να είμαστε ανοιχτοί και πρόθυμοι να δοκιμάζουμε νέες δραστηριότητες, νέες ιδέες, νέους δρόμους. Να βγαίνουμε από το “comfort zone” μας.

Γιατί να το κάνουμε αυτό;

 • Γνωρίζουμε νέους ανθρώπους
 • Μαθαίνουμε τον εαυτό μας
 • Ανακαλύπτουμε νέες ιδέες
 • Διασπάμε τη ρουτίνα της ζωής μας
 • Ικανοποιούμαστε περισσότερο
 • Μειώνουμε την πλήξη
 • Εξελισσόμαστε ως άτομα
 • Ανακαλύπτουμε τι πραγματικά μας αρέσει
 • Αλλάζουμε/βρίσκουμε το νόημα της ζωής μας
 • Νιώθουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση
 • Γνωρίζουμε περισσότερα από αυτά που έχει να προσφέρει η ζωή
 1. Αναγνωρίζουμε και ακούμε το μικρό παιδί μέσα μας

Μεγαλώνοντας, οι άνθρωποι χάνουν την εσωτερική επαφή τους με το παιδί που κρύβουν μέσα τους. Χάνουν τις ποιότητες της αθωότητας, της χαράς, της ευαισθησίας, της παιχνιδιάρικης διάθεσης και του ενθουσιασμού. Η κοινωνία μας επιβάλλει να «μεγαλώνουμε», παραγκωνίζοντας οτιδήποτε παιδικό. Έχουμε διδαχθεί ότι οι όλες αυτές οι «παιδικές» ιδιότητες πρέπει να καταπιεστούν.

Ως ενήλικες γινόμαστε πιο πραγματιστές, πιο «πεζοί», πιο υπεύθυνοι, πιο σοβαροί. Δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να κάνει «τρέλες» με τη δικαιολογία ότι δεν ταιριάζουν με τους κοινωνικούς μας ρόλους. Ασπαζόμαστε τον καθωσπρεπισμό και χάνουμε σταδιακά την πραγματική μας ταυτότητα, τον αυθορμητισμό και την αυθεντικότητά μας. Πολλοί ενήλικες δυσκολεύονται ακόμα και να ονομάσουν τα όνειρά τους. Εγκλωβίζονται σε μια καθημερινότητα και μια ρουτίνα και προβάλουν συνεχώς εμπόδια ή δικαιολογίες που δεν τους αφήνουν να ζήσουν τη ζωή που θέλουν.

Πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος μας αν μπορούσαμε να παραμείνουμε παιδιά; Να έχουμε έμπνευση, δύναμη, κίνητρο, ενθουσιασμό και τόλμη;

Η επαφή λοιπόν με το παιδί μέσα μας είναι η μεγαλύτερη πύλη στην πραγματοποίηση των ονείρων μας. Δεν έχουμε παρά να το ακούσουμε!

«Κάνε τη ζωή σου ένα όνειρο και το όνειρό σου πραγματικότητα.» Antoin Saint-Exupéry