fbpx
the art of living logo

Η Tέχνη της Zωής είναι ένα μονοπάτι προσωπικής εξέλιξης. Είμαστε συν-δημιουργοί της πραγματικότητάς μας και η ζωή μας παίρνει τη μορφή που εμείς της δίνουμε.

Μαζί δημιουργούμε τη ζωή των ονείρων μας, αποτυπωμένη με σχήματα και χρώματα, ήχους και μουσικές, χορευτικά βήματα και αναπνοές, ανασύροντας την εσωτερική αλήθεια που οδηγεί στην χαρά και τη δημιουργία. Μαζί εστιάζουμε τον φακό μας στην ομορφιά της ζωής, της δικής σας ζωής και θυμόμαστε από την αρχή την αρχαιότερη τέχνη, την τέχνη της ζωής.

Ακολουθήστε μας:

  +30 210 68 25 776

Δευτέρα – Σάββατο 09.00 – 22.00

Scroll to Discover
back to top

ΦωτόΓραφήΖώντας

Εργαστήρι Φωτογραφικής Ενσυναίσθησης και Εξερεύνησης με τον Σπύρο Τσακίρη

Ο ταξιδιωτικός ιστότοπος carnetdevoyage.gr και η ομάδα ταξιδευτών Xploristas, σε μια μοναδική σύμπραξη, διοργανώνουν από το φθινόπωρο μια σειρά κοινών δράσεων στο χώρο The Art of Living στην Αγία Παρασκευή.

Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων,  προγραμματίζεται για το φθινόπωρο Εργαστήρι Φωτογραφίας με εισηγητή τον Σπύρο Τσακίρη,  φωτογράφο/βιντεογράφο.

«Φιλοδοξούμε, φέτος, να δημιουργήσουμε ένα ιδιαίτερο Εργαστήρι Φωτογραφίας και όχι απλά ένα ακόμα φωτογραφικό σεμινάριο», αναφέρει ο Σπύρος Τσακίρης και συνεχίζει: «Ένα εργαστήρι που βασική του επιδίωξη θα είναι η απόκτηση εκείνων των «εργαλείων», μέσα και γύρω από την φωτογραφία, έτσι ώστε αυτός που θα συμμετέχει, να αποκτήσει τις δεξιότητες που θα τον καταστήσουν πραγματικά δημιουργό και όχι έναν ακόμα χρήστη φωτογραφικής μηχανής».

«Αναζητώντας την καλά κρυμμένη αθωότητα μας, θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε εκείνη την ευθεία, που θα ενώσει τα μπορώ με τα θέλω και θα αφήσει στην άκρη την φλυαρία των ματιών και της γλώσσας. Δίπλα μας θα είναι εξειδικευμένοι συνεργάτες, γιατί όπως προαναφέραμε, δεν θα είναι ένα ακόμα σεμινάριο».

Τι θα περιλαμβάνει όμως το εργαστήρι:

  • Θα μας απασχολήσουν φωτογραφικές ενότητες, από τις βασικές αρχές φωτογραφίας, έως την αισθητική αντίληψη και τη σύνθεση κάδρου και στη δημιουργία, τέλος, ονειρικών φωτογραφικών τοπίων.
  • Το εργαστήρι θα λειτουργήσει με τη λογική του τρένου σε κίνηση, θα ξεκινήσει με τις συναντήσεις για αρχαρίους και εν συνεχεία θα «επιβιβάζονται», ενσωματώνονται και οι πιο προχωρημένοι.
  • Θα έχει θεματική προσέγγιση το Περιβάλλον και αυτό για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι πως το περιβάλλον έχει μπει πλέον στην καθημερινότητά μας και επηρρεάζει άμεσα τη ζωή μας. Ο δεύτερος λόγος είναι επειδή σαν τομέας μπορεί και συμπεριλαμβάνει σχεδόν όλα τα είδη φωτογραφίας, πχ πορτραίτο, φωτογραφία τοπίου, φωτογραφία δρόμου, εθνολογική φωτογραφία, λήψεις μακράς διάρκειας, φωτορεπορτάζ, φωτογραφίες άγριας πανίδας κλπ.
  • Με την εμπειρία ταξιδιών και αποστολών εντός κι εκτός Ελλάδας, θα χρησιμοποιήσουμε την τεχνογνωσία μας αυτή και στο Εργαστήρι με πολλές εξωτερικές φωτογραφίσεις και εξορμήσεις, δίνοντας έτσι την ευκαιρία, να εφαρμόζουμε στην πράξη, ότι διδασκόμαστε στη θεωρία.
  • Πολλές από αυτές τις εξορμήσεις θα γίνουν σε πραγματικό χρόνο και χώρο και σε πραγματικές συνθήκες, προσθέτοντας έναν ακόμα μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, αλλά και περιπέτειας, στο όλο εγχείρημα.
  • Στη διάρκεια του Εργαστηρίου αλλά και στις εξορμήσεις μας, θα είναι ιδιαίτερα σημαντική η βοήθεια συνεργατών, με στόχο την  ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης, της καταπολέμησης των φόβων ή της εντροπίας, φαινόμενα πολύ συχνά, που τις περισσότερες φορές κρύβουμε επιμελώς.
  • Τα μαθήματα θα ξεκινούν με θεατρικό παιχνίδι και θα καταλήγουν με ασκήσεις αποφόρτισης, χρησιμοποιώντας την τεχνική του διαλογισμού/Yoga. Και τα δύο αυτά μέρη θα τα κατευθύνουν έμπειροι εξειδικευμένοι συνεργάτες.

“Γνωρίζοντας καλά τον κόσμο της φωτογραφίας, πιστεύουμε πως ο καθένας μας, ανακαλύπτοντας τους δικούς του ρυθμούς και διάθεση, θα μπορεί να επιτύχει τα μέγιστα, αφού ούτε η ηλικία, ούτε το φύλλο, μπορούν να σταθούν εμπόδιο στην επίτευξη των στόχων μας. Aντίθετα, πιστεύουμε πως μέσα από την ιδιαιτερότητα του καθενός, θα δημιουργηθεί μια πολύ ενδιαφέρουσα παρέα, με μεγάλο εύρος οπτικής”.

Σπύρος Τσακίρης

 

EΙΣΗΓΗΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Φωτογράφος-Βιντεογράφος

Γεννήθηκε το 1962 στη Ζαχάρω Ηλείας. Από πολύ νωρίς άρχισε να ασχολείται με τη φωτογραφία. Από το 1987 εργάζεται στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», καλύπτοντας όλα τα μεγάλα ελληνικά και διεθνή γεγονότα.

Διάρκεια: 8 μήνες, 32 τρίωρες, εβδομαδιαίες συναντήσεις.
Έναρξη: Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022, 18.30-21.30.
Χώρος διεξαγωγής: Τhe Art of Living
Πληροφορίες & κρατήσεις θέσεων
Τηλ: 6932 108270
Email: photography@theartofliving.gr

Για πληροφορίες και εγγραφές στον χώρο μας από κοντά:

Σάββατο 10:00 -13:30

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας
και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.