fbpx
the art of living logo

Η Tέχνη της Zωής είναι ένα μονοπάτι προσωπικής εξέλιξης. Είμαστε συν-δημιουργοί της πραγματικότητάς μας και η ζωή μας παίρνει τη μορφή που εμείς της δίνουμε.

Μαζί δημιουργούμε τη ζωή των ονείρων μας, αποτυπωμένη με σχήματα και χρώματα, ήχους και μουσικές, χορευτικά βήματα και αναπνοές, ανασύροντας την εσωτερική αλήθεια που οδηγεί στην χαρά και τη δημιουργία. Μαζί εστιάζουμε τον φακό μας στην ομορφιά της ζωής, της δικής σας ζωής και θυμόμαστε από την αρχή την αρχαιότερη τέχνη, την τέχνη της ζωής.

Scroll to Discover
back to top
Το The Art Of Living συνεργάζεται με το Στούντιο Παραδοσιακής Γιόγκα και την Νάνσυ Ρουσάκη, όπου διδάσκει chair yoga σε ανθρώπους άνω των 60 ετών και είναι ιδανική για εύσωμους ή ανθρώπους με δυσκολία στη κίνηση

Η γιόγκα με καρέκλα είναι μια ήπια μορφή γιόγκα που μπορεί να γίνει ενώ κάθεστε. Ορισμένες στάσεις μπορούν επίσης να γίνουν όρθιες χρησιμοποιώντας μια καρέκλα για υποστήριξη.

Η γιόγκα με καρέκλα μπορεί να βελτιώσει την ευελιξία, τη συγκέντρωση και τη δύναμή σας, ενώ ενισχύει τη διάθεσή σας και μειώνει το άγχος και την καταπόνηση των αρθρώσεων.

Η γιόγκα με καρέκλα είναι εξαιρετική για όποιον χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη, διαχειρίζεται έναν τραυματισμό ή θέλει μια πιο θεραπευτική προσέγγιση στην πρακτική.

Τα μαθήματα γιόγκα με καρέκλα είναι ευρέως διαθέσιμα σε κέντρα ηλικιωμένων και σε κοινότητες συνταξιοδότησης. Αλλά τα άτομα που είναι παχύσαρκα και τα άτομα με νευρολογικές  παθήσεις είναι επίσης καλοί υποψήφιοι για γιόγκα με καρέκλα.

Οι υπάλληλοι γραφείου μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τις προσαρμογές της γιόγκα με καρέκλα για να κάνουν διατάσεις στη δουλειά .

Τι είναι η Γιόγκα και ποια τα οφέλη της;

Η Γιόγκα είναι μια εκπληκτική πρακτική που προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την υγεία, όπως αυξημένα επίπεδα ενέργειας, μείωση στρες και ψυχική τόνωση. Σε αυτό το άρθρο θα συζητήσουμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την θαυματουργή πρακτική της γιόγκα!

Πρόκειται για έναν έναν τύπο σωματικής άσκησης που προέρχεται από την αρχαία Ινδία και την ασκούν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Η λέξη “γιόγκα” προέρχεται από τη σανσκριτική ρίζα “yuj” που σημαίνει “ένωση” ή “συνένωση”. Πιστεύεται πως η γιόγκα φέρνει το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα σε ισορροπία μεταξύ τους. Τα κύρια μέρη της περιλαμβάνουν στάσεις, ασκήσεις αναπνοής και διαλογισμό.Σήμερα η γιόγκα θεωρείται, ως επί το πλείστον, σωματική άσκηση. Ωστόσο, αποτελεί επίσης μια φιλοσοφία που δίνει έμφαση στην ενότητα του νου, του σώματος και του πνεύματος. Ενώ η πρακτική μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόγραμμα άσκησης που βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και τη σωματική δύναμη, είναι επίσης ωφέλιμη για την ψυχική υγεία και την πνευματική φώτιση.

Το στούντιο παραδοσιακής Yoga, λειτουργεί με σεβασμό και εκτίμηση προς την τέχνη της γιόγκα και τους ασκούμενους σε αυτή. Είναι διακοσμημένος με τεχνουργήματα και εικόνες που παραπέμπουν στην ινδική φιλοσοφία. Διαθέτει όλα τα απαραίτητα στη πρακτική στη γιόγκα. Αποτελεί για τους επισκέπτες του, τόπο ψυχοσωματικής αποφόρτισης-ανασυγκρότησης, καταφύγιο γαλήνης και ευεξίας.

Η γιόγκα είναι μια ιδιαίτερα ωφέλιμη άσκηση όχι μόνο για το σώμα, αλλά και για τη ψυχή και το πνεύμα. Αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο χαλάρωσης και ανακούφισης από το στρες, ενώ ταυτόχρονα καταπολεμά τα συμπτώματα άγχους ή κατάθλιψης.

Επιπλέον, η γιόγκα βελτιώνει την ευλυγισία του σώματος, βοηθά στην πρόληψη τραυματισμών κατά την άσκηση (καθώς οι μύες τεντώνονται πριν συσταλούν), ενισχύει τους κοιλιακούς μύες που υποστηρίζουν την ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης και έτσι μειώνεται ο πόνος στη μέση!

Ορισμένα από τα σωματικά οφέλη της γιόγκα περιλαμβάνουν:
• Βελτίωση ευκαμψίας
• Ενδυνάμωση και αντοχή
• Μείωση του στρες
• Καλύτερη ποιότητα ύπνου
• Βελτιωμένη πέψη
• Απώλεια βάρους (κατανάλωση περίπου 300-500 θερμίδων την ώρα)
• Βελτίωση στάσης σώματος
• Χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και καρδιακός ρυθμός

Μερικά από τα ψυχικά οφέλη της γιόγκα περιλαμβάνουν:
• Μείωση του στρες και του άγχους
• Αντιμετώπιση αϋπνίας
• Βελτίωση της διάθεσης
• Αύξηση ενέργειας
• Βελτίωση αυτοσυγκέντρωσης

Ζούμε καλά καθώς μεγαλώνουμε

Τώρα λοιπόν που μάθατε τι είναι η γιόγκα, ποια είναι τα οφέλη και τα είδη της, ήρθε η ώρα να αναλάβετε δράση!

Φορέστε άνετα ρούχα κι ελάτε στο χώρο μας να δοκιμάσετε ποιο είδος Γιόγκα σας ταιριάζει.

ΔΑΣΚΑΛΑ YOGA

ΔΑΣΚΑΛΑ YOGA

Η Αθανασία ασχολείται εντατικά με τη Yoga από το 2010. Απέκτησε το δίπλωμα της Yoga Alliance για την εκπαίδευση δασκάλων (Yoga 200h) το 2014 από τη σχολή του Athens Yoga, με έμφαση στις αρχές ευθυγράμμισης της Αnusara Υoga.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 3 ΩΡΕΣ

Χώρος διεξαγωγής: traditional yoga
Πληροφορίες, εγγραφές & κρατήσεις θέσεων
Τηλ: 6938833900
Email: info@theartofliving.gr

Για πληροφορίες και εγγραφές στον χώρο μας από κοντά:

Σάββατο 10:00 -13:30

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας
και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.