fbpx
the art of living logo

Η Tέχνη της Zωής είναι ένα μονοπάτι προσωπικής εξέλιξης. Είμαστε συν-δημιουργοί της πραγματικότητάς μας και η ζωή μας παίρνει τη μορφή που εμείς της δίνουμε.

Μαζί δημιουργούμε τη ζωή των ονείρων μας, αποτυπωμένη με σχήματα και χρώματα, ήχους και μουσικές, χορευτικά βήματα και αναπνοές, ανασύροντας την εσωτερική αλήθεια που οδηγεί στην χαρά και τη δημιουργία. Μαζί εστιάζουμε τον φακό μας στην ομορφιά της ζωής, της δικής σας ζωής και θυμόμαστε από την αρχή την αρχαιότερη τέχνη, την τέχνη της ζωής.

Ακολουθήστε μας:

  +30 210 68 25 776

Δευτέρα – Σάββατο 09.00 – 22.00

Scroll to Discover
back to top

 «“Αγάπα το έργο τέχνης μέσα σου, όχι τον εαυτό σου μέσα σε αυτό”.» _Κονσταντίν Στανισλάβσκι

«H ζωή είναι ένα θεατρικό έργο κι εσύ είσαι ο πρωταγωνιστής! » _Κατερίνα Χάσκα

ΘΕΑΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η Κατερίνα Χάσκα έχοντας στις αποσκευές της μία πολύχρονη εμπειρία στο χώρο του θεάτρου και της εμψύχωσης μέσω θεατροπαιδαγωγικών προγραμμάτων σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, ευπαθείς ομάδες, ερασιτεχνικούς και επαγγελματικούς θιάσους κ.ά., εισάγει τους συμμετέχοντες σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας, στην αυτοέκφραση και τη διεργασία αλλαγής δύσκολων πεποιθήσεων που θα τους οδηγήσουν στην αναζήτηση του ονείρου με απώτερο στόχο την προσωπική εξέλιξη.

Το βιωματικό εργαστήρι απευθύνεται σε όποιον επιθυμεί να γνωρίσει εμπειρικά το θέατρο και να ακονίσει τα εκφραστικά του μέσα προκειμένου να ελευθερωθεί, να επικοινωνήσει με τον εαυτό του και τους άλλους και να δημιουργήσει συναισθηματικά και σωματικά μέσα από την τέχνη, με ή χωρίς προηγούμενη θεατρική εμπειρία.

Μαθαίνουμε την έννοια της συνεργασίας και της ομαδικότητας. Αποκτούμε αυτοπεποίθηση κι εξελισσόμαστε μέσα από ένα σύστημα ασκήσεων όπως παιχνίδια ρόλων, (σωματικοί μονόλογοι),  (σωματικοί διάλογοι), σύστημα Stanislavski, Grotowski, Brecht κ.ά.  Ενεργοποιούμε τη φαντασία μας κι εκφραζόμαστε μέσα από τη δημιουργική γραφή και την αφήγηση, την κίνηση και τη σωματική έκφραση, τις τεχνικές Θεάτρου Εικόνας  και Θεάτρου του Καταπιεσμένου, καθώς και τεχνικές σκηνοθεσίας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αφενός από τους ηθοποιούς (αυτούς που έχουν ως επάγγελμα την τέχνη της ερμηνείας) και αφετέρου από τους μη ηθοποιούς (δηλαδή όλους μας). Γιατί όπως λέει ο Αugusto Boal, Όλοι μας παίζουμε, δρούμε, ερμηνεύουμε. Όλοι μας είμαστε ηθοποιοί. Ακόμη και οι ίδιοι οι ηθοποιοί! Το θέατρο είναι κάτι που υπάρχει μέσα σε κάθε ανθρώπινο ον, και μπορεί κανείς να παίξει θέατρο μόνος του μέσα στο ασανσέρ, μπροστά στον καθρέφτη, στο στάδιο του Μαρακανά ή δημοσίως για χιλιάδες θεατές. Οπουδήποτε… ακόμη και στα θέατρα.

Θεατρικά, βιωματικά παιχνίδια και ασκήσεις, 
παιχνίδια ρόλων-αυτοσχεδιασμοί, τεχνικές θεάτρου – θέατρο του καταπιεσμένου, soft
skills – dream coaching

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΑΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ;

Είναι η θεραπεία της ψυχής και του σώματος  μέσα από τη τέχνη του θέατρου. Συναντάμε τις ρίζες της στην Αρχαία Ελλάδα. Δίπλα στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου  βρίσκεται το Ασκληπιείο που μαρτυρά την συνδυαστική χρήση θεραπείας και τέχνης στην καθημερινότητα των αρχαίων πολιτών. Πρόκειται για μια ομαδική διαδικασία που αξιοποιεί με τον ιδιαίτερο και πολυεπίπεδο τρόπο την ίδια δραματουργική ικανότητα του ανθρώπου να διερευνήσει τις ανάγκες του και να οδηγηθεί στη πραγματοποίηση της διορθωτικής εμπειρίας, με απώτερο στόχο τη θεραπευτική αλλαγή. Τα παιχνίδια ρόλων και οι αυτοσχεδιασμοί εξυπηρετούν στην ομαλή ψυχική λειτουργία των συμμετεχόντων και συμβάλλουν στον μηχανισμό της της  προβολής και της ταύτισης καθώς ανασύρουν στο συνειδητό επίπεδο ξεχασμένα, κρυμμένα γεγονότα και κομμάτια του εαυτού τους .

Η διεργασία αυτή δίνει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να επεξεργαστούν τους σημαντικότερους ρόλους της καθημερινότητάς τους, καθώς και ένα σύστημα υπό-ρόλων που διαμορφώνει και καθορίζει τις καθημερινές τους συμπεριφορές, δημιουργώντας ένα λειτουργικό σύστημα ρόλων. Το εργαστήριο αυτό προσεγγίζει μέσα από την βιωματική διεργασία τομείς της δραματικής τέχνης και των soft skills που θα ανοίξουν τον δρόμο προς την αλλαγή για τον κάθε ένα συμμετέχοντα.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ταξίδι ανακάλυψης των προσωπικών δεξιοτήτων μας μέσα από ασκήσεις (αυτό)παρατήρησης των δεξιοτήτων που εντοπίζουμε στους άλλους και αυτών που θέλουμε να αποκτήσουμε καταλήγοντας στους πιθανούς τρόπους αξιοποίησής τους και τελικά στην ενσωμάτωσή τους στην καθημερινότητά μας.

Το εργαστήριο απευθύνεται στον καθένα που επιθυμεί να επικοινωνήσει με τον εσώτερο εαυτό του, να μάθει να διαχειρίζεται καταστάσεις που τον στρεσάρουν και εγκλωβίζουν τη δημιουργικότητά του καθώς και να μπορεί να εκφραστεί μέσα σε μια ομάδα. Ενδείκνυται επίσης για όσους ψάχνουν εργασία κι επιθυμούν να επαναπροσδιορίσουν, να επικοινωνήσουν και να προβάλλουν τις δεξιότητές τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μέσα από την αλληλεπίδραση των ατόμων που συμμετέχουν στο εργαστήρι, μέσα από διαδραστικές ασκήσεις και ομαδικά ή ατομικά παιχνίδια, συζητώντας και ανταλλάσσοντας απόψεις θα αγγίξουμε θέματα όπως:
 • Αποτελεσματική επικοινωνία
 • Επαφή με τον εαυτό και τον άλλον
 • Έκφραση μέσα από την δραματική τέχνη
 • Ανάπτυξη δεξιοτήτων
 • Ομαδικότητα
 • Ενσυναίσθηση
 • Αντίληψη και αλλαγή δύσκολων πεποιθήσεων
 • Αναζήτηση του ονείρου
 • Διαχείριση ομάδας ή ενός πρότζεκτ
 • Ικανότητα παρουσίασης μπροστά σε κοινό
 • Εξοικείωση με το συναίσθημα της Χαράς
 • Πώς να διαχειριζόμαστε τον εαυτό μας
 • Πώς να διαχειριζόμαστε τις σχέσεις μας με τους άλλους
 • Πώς να βάζουμε στόχους και να τους πετυχαίνουμε
 • Πώς να επικοινωνούμε αυτό που κάνουμε
 • Πώς να ισορροπούμε όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλουμε
 • Πώς να αναγνωρίζουμε τις προβληματικές συμπεριφορές και τι μπορούμε να κάνουμε
 • Ολιγομελή τμήματα για μια αποτελεσματική συνεργασία της ομάδας.
 • Βεβαίωση παρακολούθησης.
 • Το σεμινάριο είναι βιωματικό – παρακαλείσθε να φοράτε άνετα ρούχα και αθλητικά παπούτσια.

ΕΜΨΥΧΩΤΡΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

4D Dream Coach, Θεατρο-παιδαγωγός, Ηθοποιός

Χρωμάτισε τη ζωή σου κι αυτή θα σε ανταμείψει!

Διάρκεια: 3 μήνες, 12 δίωρες, εβδομαδιαίες συναντήσεις. (3/10-19/12)
Έναρξη: Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022, 19:00 -21:00.
Κόστος: 60€/μήνα
Συνολικό ποσό: 180€
Εφάπαξ καταβολή: 160€
Χώρος διεξαγωγής: Τhe Art of Living
Πληροφορίες & κρατήσεις θέσεων
Τηλ: 6938833900
Email: info@theartofliving.gr

Για πληροφορίες και εγγραφές στον χώρο μας από κοντά:

Από 12 Σεπτεμβρίου

κάθε Δευτέρα και Τρίτη 17:30 -20:00, κάθε Πέμπτη 09:00-12:00 & Σάββατο 10:00 -12:30

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας
και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.