fbpx
the art of living logo

Η Tέχνη της Zωής είναι ένα μονοπάτι προσωπικής εξέλιξης. Είμαστε συν-δημιουργοί της πραγματικότητάς μας και η ζωή μας παίρνει τη μορφή που εμείς της δίνουμε.

Μαζί δημιουργούμε τη ζωή των ονείρων μας, αποτυπωμένη με σχήματα και χρώματα, ήχους και μουσικές, χορευτικά βήματα και αναπνοές, ανασύροντας την εσωτερική αλήθεια που οδηγεί στην χαρά και τη δημιουργία. Μαζί εστιάζουμε τον φακό μας στην ομορφιά της ζωής, της δικής σας ζωής και θυμόμαστε από την αρχή την αρχαιότερη τέχνη, την τέχνη της ζωής.

Ακολουθήστε μας:

  +30 210 68 25 776

Δευτέρα – Σάββατο 09.00 – 22.00

Scroll to Discover
back to top

ΤΑΝΖΑΝΙΑ ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ 15 Hμέρες στην Τανζανία και τη μαγευτική Ζανζιβάρη! ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ 8 Hμέρες στη μαγευτικό παράδεισο της Ανατολικής Αφρικής! ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΖΗΣΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ!

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ταξιδεύουμε σαν ατίθασες ψυχές, συλλέγοντας εικόνες, ιδέες και εμπειρίες, μυρωδιές και ήχους, γινόμαστε ένα με τη φύση, ζούμε την καθημερινότητα των ανθρώπων, συμμετέχουμε στις γιορτές τους, μαγειρεύουμε και τρώμε μαζί τους, μοιραζόμαστε τα όνειρά μας και ονειρευόμαστε μαζί τους! Βγαίνουμε έξω από το “comfort zone” μας, βιώνουμε το ταξίδι ως μια εμπειρία που μας εξελίσσει, μαθαίνουμε, ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Το ταξίδι είναι χωρίς αμφιβολία ο πιο γρήγορος και ευχάριστος τρόπος για μα εξελιχθεί κάποιος προσωπικά και να δώσει έμπνευση στη ζωή του.

Είμαστε μια ομάδα ταξιδευτών που ζουν στη διασταύρωση βαθύτερων ταξιδιωτικών
εμπειριών και φροντίζουν τον πλανήτη μας και τους ανθρώπους του.
Ταξιδεύουμε ομαδικά, έχοντας γνώση και εμπειρία για το μέρος που πάμε, δίχως «περιττές» ανέσεις, ανοιχτοί στο απρόοπτο, την έκπληξη, το καινούργιο, που σε φέρνουν κοντύτερα σε τόπους κι ανθρώπους διαφορετικούς, συμβάλλοντας αποφασιστικά στο να γνωρίσεις καλύτερα όχι μόνο τον κόσμο αλλά και τον ίδιο σου τον εαυτό.

Περιπλανιόμαστε και ζούμε, αναπνέουμε και ερωτευόμαστε κάθε μέρος που γνωρίζουμε.

Ταξιδεύουμε σε προορισμούς που έχουν ιστορίες να διηγηθούν, εικόνες να γεμίσουν την καρδιά μας, ανακαλύπτοντας κρυμμένες ομορφιές και ωραίους ανθρώπους.
Συνεργαζόμαστε με τοπικούς οδηγούς που μας δείχνουν τα πιο αυθεντικά μέρη, βοηθώντας μας να επικοινωνήσουμε καλύτερα με τις κοινότητες που επισκεπτό-
μαστε, να γνωρίσουμε τον πολτιτισμό τους και να αποκτήσουμε μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία. Έτσι, θα μαγειρέψουμε και θα φάμε μαζί με τις γυναίκες ενός χωριού, θα περιπλανηθούμε στη φύση με έναν ντόπιο σαμάνο για να μας δείξει πώς χρησιμοποιεί τα βότανα της φύσης.

Τα ταξίδια, η φωτογραφία, το αυτογνωσιακό μονοπάτι και η αλληλεπίδραση με άλλους πολιτισμούς είναι τα μεγαλύτερα πάθη μας.

Βλέπουμε το ταξίδι σαν βίωμα και ανακάλυψη με όλο μας το είναι.

 

Eπισκεφτείτε το site των ταξιδιωτικών εμπειριών μας για περισσότερες πληροφορίες και ταξίδια.

xploristas travel

Με τη συνεργασία του ταξιδιωτικού πρακτορείου Nordix Travel – Journeys and Experiences.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Ελένη Αγγελίδου
Ταξιδεύτρια, Φωτογράφος

”Η ζωή είναι αυτό που εμείς την κάνουμε να είναι. Τα ταξίδια είναι οι ίδιοι ταξιδιώτες. Αυτό που βλέπουμε, δεν είναι αυτό που βλέπουμε, είναι αυτό που είμαστε”. (Fernando Pessoa, Το Βιβλίο της Ανησυχίας).

Ένα ταξίδι ως Ζανζιβαριανή Mzungu!

H Aφρική, η Τανζανία και κυρίως η Ζανζιβάρη, είναι πια για μένα το δεύτερο σπίτι μου. Το μέρος που νιώθω αυθεντική, ελεύθερη, απολαμβάνω την κάθε στιγμή!
Κάθε μου επίσκεψη είναι αρκετή για να βρεθώ πιο κοντά στον εαυτό μου, να με μάθω καλύτερα, να απελευθερώσω το σκανδαλιάρικο παιδί μέσα μου. Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι η επαφή με τους ανθρώπους εκεί: τους ανοίγεις την καρδιά σου, σου ανοίγουν τη δική τους και μοιράζεστε όνειρα και επιθυμίες. Σημαντικό είναι να είσαι ευθύς και ειλικρινής, να δημιουργείς αυθεντικές όσο γίνεται σχέσεις ξεφεύγοντας από τη συνήθη επαφή ντόπιου-τουρίστα. Η αντίληψη, διορατικότητα και η φιλοσοφία ζωής κάποιων γηγενών που συνάντησα είναι συγκλονιστική! Ανθρώπων που μεγάλωσαν κοντά στη φύση, με διαφορετική φιλοσοφία και αντίληψη της ζωής, χωρίς την τυπική εκπαίδευση, τις ανέσεις και τις τεχνολογικές δυνατότητες του δυτικού πολιτισμού.
Ξυπόλητη, με απλότητα και ευκολία. Μέσα στη φύση, χωρίς περιττές ανέσεις και όλα τα δήθεν απαραίτητα της κοινωνίας μας.
Νιώθοντας όλες τις στιγμές παρούσα, απολαμβάνω κάθε αίσθηση, ερέθισμα, επαφή! Την αίσθηση της άμμου στα πόδια μου, το αεράκι στο πρόσωπό μου, τη ζέστη του ήλιου στο σώμα μου, το δροσερό νερό που με αγκαλιάζει, τους απίθανους συνδυασμούς χρωμάτων που προκαλούν τη φαντασία μου και χορταίνουν την αισθητική μου πληρότητα αφού κάθε ματιά μου είναι ένα φωτογραφικό κάδρο! Αγκαλιάζω τα ζώα που συναντάω: σκύλους, γάτες, μαϊμούδες, αγελάδες. Παίζω, τραγουδάω και χορεύω με τα ξυπόλητα, ξέγνοιαστα και χαρούμενα παιδιά στο χωριό. Απολαμβάνω το γαστριμαργικό οργασμό των εδεσμάτων του μάγειρα, φίλου μου Popy, που μοιράζεται μαζί μου τα μυστικά των συνταγών του. Μοιράζομαι τις παραδοσιακές νοστιμιές στο χωριό με τις γυναίκες τρώγοντας με τα χέρια, καθισμένοι στο χώμα.
Για να ζήσεις αυτή την εμπειρία, παίρνεις πάντα μαζί σου θετική διάθεση, ενσυναίσθηση, ανοιχτό μυαλό, αγάπη, αποδοχή του νέου/διαφορετικού, χωρίς διάθεση κριτικής, με παιδικότητα, δοτικότητα και κυρίως με άφημα στη ροή!

Βραδιάζει όμορφα στα ταξίδια, ειδικά, όταν έχεις νέα μάτια! Γεμίζεις εμπειρίες και συναισθήματα!

CONTACT US